Toegepaste Psychologie | Antwerpen
 Live sessies  met 
 docenten  |   2 sept. 
18 - 21 u. | Walk-in sessies Toegepaste Psychologie:
- afstudeerrichting A&O
- afstudeerrichting KLP
- afstudeerrichting SPP
postgraduaten
Infosessies en workshops vind je 
hier.

 

 

Ben jij geboeid door menselijk gedrag? Wil je een verschil maken door zorg te dragen voor anderen? Dan in de opleiding Toegepaste psychologie iets voor jou!
Ben jij geboeid door menselijk kapitaal en wil je in je latere job werk maken van werk? Sla jij de brug tussen mens én business? Dan is de afstudeerrichting Arbeids- en Organisatiepsychologie iets voor jou!
Heb je al een diploma hoger onderwijs? Dan kom je in aanmerking voor het verkorte traject Arbeids- en Organisatiepsychologie. Zo kan je in 2 jaar je diploma behalen.
Heb je al een diploma hoger onderwijs? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor het verkorte traject afstudeerrichting Klinische psychologie of Schoolpsychologie en pedagogische psychologie. Zo kan je in 2 jaar je diploma behalen.
Kiezen voor Arbeids- en Organisatiepsychologie is kiezen voor een toekomst waarin jij een organisatie en haar mensen op koers houdt, met oog op een optimaal evenwicht tussen mens en organisatie. Je begeleidt werknemers en werkzoekenden bij het ontwikkelen van hun talenten. Jij maakt wérk van werk.
De bachelorproef is het afsluitende werk waarin je toont wat je hebt geleerd tijdens de opleiding. In een groep van 5 a 7 studenten, werk je samen een product uit voor een echte klant. Je presenteert je product op een wetenschapsbeurs.
Studeren is een full time job! Naast de lessen voorzie je dus best voldoende tijd om te studeren, al moet er ook ruimte zijn voor ontspanning zodat je energie kan bijtanken. Bekijk hier hoe een gemiddeld uurrooster eruitziet als student Toegepaste Psychologie!

Interesse in Toegepaste Psychologie maar schrik voor statistiek? Volg dit stappenplan om je optimaal voor te bereiden!

Thomas More wil studenten alle kansen bieden om volwaardig deel te nemen aan het onderwijs en het studentenleven door een inclusieve aanpak. Lees hier welke redelijke aanpassingen mogelijk zijn bij een functiebeperking of bijzonder statuut. Samen sterk!
Als afgestudeerde Toegepaste Psychologie mag je jezelf psychologisch consulent noemen. Je kan aan de slag in de sector Adviesbureau Rekrutering en Selectie. Lees hier hoe je hiervoor opgeleid wordt, wat je aan de sector kan bijdragen en welke troeven je in de sector kan uitspelen.
Als afgestudeerde Toegepaste Psychologie mag je jezelf psychologisch consulent noemen. Je kan aan slag in de sector Ambulante Gezondheidszorg. In deze brochure lees je hoe je hiervoor opgeleid wordt, wat je aan de sector kan bijdragen en welke troeven je in de sector kan uitspelen.
Als afgestudeerde Toegepaste Psychologie mag je jezelf psychologisch consulent noemen. Je kan aan de slag in de sector Ambulante Revalidatie. In deze brochure lees je hoe je hiervoor opgeleid wordt, wat je aan de sector kan bijdragen en welke troeven je in de sector kan uitspelen.
Als afgestudeerde Toegepaste Psychologie mag je jezelf psychologisch consulent noemen. Je kan aan de slag in de sector Basisonderwijs. In deze brochure lees je hoe je hiervoor opgeleid wordt, wat je aan de sector kan bijdragen en welke troeven je in de sector kan uitspelen.
Als afgestudeerde Toegepaste Psychologie mag je jezelf psychologisch consulent noemen. Je kan aan de slag in de sector Bijzondere Jeugdzorg. In deze brochure lees je hoe je hiervoor opgeleid wordt, wat je aan de sector kan bijdragen en welke troeven je in de sector kan uitspelen.
Als afgestudeerde Toegepaste Psychologie mag je jezelf psychologisch consulent noemen. Je kan aan de slag in de sector Buitengewoon Onderwijs. In deze brochure lees je hoe je hiervoor opgeleid wordt, wat je aan de sector kan bijdragen en welke troeven je in de sector kan uitspelen.
Als afgestudeerde Toegepaste Psychologie mag je jezelf psychologisch consulent noemen. Je kan aan de slag in de sector CLB (Centrum voor Leerling Begeleiding). In deze brochure lees je hoe je hiervoor opgeleid wordt, wat je aan de sector kan bijdragen en welke troeven je in de sector kan uitspelen.
Als afgestudeerde Toegepaste Psychologie mag je jezelf psychologisch consulent noemen. Je kan aan de slag in de sector Eerstelijnspsychologie. In deze brochure lees je hoe je hiervoor opgeleid wordt, wat je aan de sector kan bijdragen en welke troeven je in de sector kan uitspelen.
Als afgestudeerde Toegepaste Psychologie mag je jezelf psychologisch consulent noemen. Je kan aan de slag in de sector Forensische Psychologie. In deze brochure lees je hoe je hiervoor opgeleid wordt, wat je aan de sector kan bijdragen en welke troeven je in de sector kan uitspelen.
Als afgestudeerde Toegepaste Psychologie mag je jezelf psychologisch consulent noemen. Je kan aan de slag in de sector Gerontopsychologie. In deze brochure lees je hoe je hiervoor opgeleid wordt, wat je aan de sector kan bijdragen en welke troeven je in de sector kan uitspelen.
Als afgestudeerde Toegepaste Psychologie mag je jezelf psychologisch consulent noemen. Je kan aan de slag in de sector Gezondheidspromotie. In deze brochure lees je hoe je hiervoor opgeleid wordt, wat je aan de sector kan bijdragen en welke troeven je in de sector kan uitspelen.
Als afgestudeerde Toegepaste Psychologie mag je jezelf psychologisch consulent noemen. Je kan aan de slag in de sector Gezondheidspsychologie. In deze brochure lees je hoe je hiervoor opgeleid wordt, wat je aan de sector kan bijdragen en welke troeven je in de sector kan uitspelen.
Als afgestudeerde Toegepaste Psychologie mag je jezelf psychologisch consulent noemen. Je kan aan de slag in de sector HRM (Human Resources Management). In deze brochure lees je hoe je hiervoor opgeleid wordt, wat je aan de sector kan bijdragen en welke troeven je in de sector kan uitspelen.
Als afgestudeerde Toegepaste Psychologie mag je jezelf psychologisch consulent noemen. Je kan aan de slag in de sector Jobcoaching - Loopbaanbegeleiding - Trajectbegeleiding. Lees hier hoe je hiervoor opgeleid wordt, wat je aan de sector kan bijdragen en welke troeven je in de sector kan uitspelen.
Als afgestudeerde Toegepaste Psychologie mag je jezelf psychologisch consulent noemen. Je kan aan de slag in de sector Kinder- en jeugdpsychiatrie. In deze brochure lees je hoe je hiervoor opgeleid wordt, wat je aan de sector kan bijdragen en welke troeven je in de sector kan uitspelen.
Als afgestudeerde Toegepaste Psychologie mag je jezelf psychologisch consulent noemen. Je kan aan de slag in de sector Neuropsychologie In deze brochure lees je hoe je hiervoor opgeleid wordt, wat je aan de sector kan bijdragen en welke troeven je in de sector kan uitspelen.
Als afgestudeerde Toegepaste Psychologie mag je jezelf psychologisch consulent noemen. Je kan aan de slag in de sector Opvoedings- en Gezinsondersteuning. In deze brochure lees je hoe je hiervoor opgeleid wordt, wat je aan de sector kan bijdragen en welke troeven je in de sector kan uitspelen.
Als afgestudeerde Toegepaste Psychologie mag je jezelf psychologisch consulent noemen. Je kan aan de slag in de sector Preventie en Welzijn op het werk. In deze brochure lees je hoe je hiervoor opgeleid wordt, wat je aan de sector kan bijdragen en welke troeven je in de sector kan uitspelen.
Als afgestudeerde Toegepaste Psychologie mag je jezelf psychologisch consulent noemen. Je kan aan de slag in de sector Psychosociale rehabilitatie. In deze brochure lees je hoe je hiervoor opgeleid wordt, wat je aan de sector kan bijdragen en welke troeven je in de sector kan uitspelen.
Als afgestudeerde Toegepaste Psychologie mag je jezelf psychologisch consulent noemen. Je kan aan de slag in de sector Secundair Onderwijs In deze brochure lees je hoe je hiervoor opgeleid wordt, wat je aan de sector kan bijdragen en welke troeven je in de sector kan uitspelen.
Als afgestudeerde Toegepaste Psychologie mag je jezelf psychologisch consulent noemen. Je kan aan de slag in de sector Uitzendwereld In deze brochure lees je hoe je hiervoor opgeleid wordt, wat je aan de sector kan bijdragen en welke troeven je in de sector kan uitspelen.
Als afgestudeerde Toegepaste Psychologie mag je jezelf psychologisch consulent noemen. Je kan aan de slag in de sector Volwassenenpsychologie In deze brochure lees je hoe je hiervoor opgeleid wordt, wat je aan de sector kan bijdragen en welke troeven je in de sector kan uitspelen.
Als afgestudeerde Toegepaste Psychologie mag je jezelf psychologisch consulent noemen. Je kan aan de slag in de sector Vorming, Training en Opleiding. In deze brochure lees je hoe je hiervoor opgeleid wordt, wat je aan de sector kan bijdragen en welke troeven je in de sector kan uitspelen.

Video's

Added on 24/04/2020
In deze presentatie door het opleidingshoofd van Toegepaste Psychologie verneem je hoe de opleiding in elkaar zit en wat je er later mee kan doen.
Added on 15/04/2020
Een koel hoofd en een warm hart. Dat is de kern van deze opleiding. Het koele hoofd staat voor knowhow en wetenschappelijke kennis. Met dat inzicht in menselijk gedrag, kan je mensen in het dagelijks leven gaan begeleiden en ondersteunen. Met je sociale skills en toewijding toon je je warme hart.
Added on 15/04/2020
Een tevreden werknemer presteert beter! Maar hoe zorgen we ervoor dat levenskwaliteit en performantie hand in hand gaan? Wat doen innovatieve bedrijven anders? Mee vormgeven aan de arbeidsmarkt van morgen? Dan is de afstudeerrichting Arbeids- en Organisatiepsychologie op jouw lijf geschreven!
Added on 15/04/2020
Het team studie- en studentenbegeleiding ondersteunt jou doorheen je studieloopbaan om je slaagkansen te verhogen. Ontdek hier wat we voor jou kunnen betekenen op vlak van studietraject, studievaardigheden en psychosociaal welzijn!
Added on 15/04/2020
Binnen de opleiding Toegepaste Psychologie ben je naast psychologisch dienstverlener, ook psychodiagnosticus. Je helpt de cliënt namelijk op een wetenschappelijk onderbouwde wijze van hulpvraag naar advies.
Added on 15/04/2020
Interesse in Toegepaste Psychologie maar schrik voor statistiek? Onze docent statistiek legt je helder uit waarom statistiek belangrijk is binnen onze opleiding en wat je je erbij moet voorstellen. Check hier of je beeld van statistiek overeenkomt met de realiteit!
Added on 15/04/2020
In het derde jaar van onze opleiding maken studenten een bachelorproef. Je kan ervoor kiezen om mee te werken aan interessante onderzoeksprojecten, zoals het onderzoek naar seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport.
Added on 15/04/2020
Kom in deze video te weten wat precies het verschil is tussen een graduaat, een professionele bachelor en een academische bachelor: van opleidingsduur, inhoud en aanpak tot arbeidsmarkt en vervolgtraject!
Added on 21/04/2020
Wil je graag weten wat credits, studiepunten, tolerantiekrediet zijn en waarom we er gebruik van maken? We vertellen je het graag in deze video!
Added on 21/04/2020
Kom hier te weten hoe het leerkrediet precies in elkaar zit en wat studiepunten precies zijn aan de hand van heldere voorbeelden.
Added on 21/04/2020
Nog even en jij of je zoon/dochter zet de eerste stappen in het hoger onderwijs. Kom hier te weten welke ondersteuning we voorzien vanuit de opleiding en hoe je je zoon of dochter kan ondersteunen als het moeilijker loopt.
Added on 24/04/2020
Carline heeft Arbeids- en Organisatiepsychologie gestudeerd aan de Thomas More Hogeschool. Momenteel werkt ze als Docent Coachingsvaardigheden aan de Thomas More Hogeschool en is ze zaakvoerster van 'Fitter Vlaanderen'.
Added on 24/04/2020
Katrien heeft Arbeids- en Organisatiepsychologie gestudeerd aan de Thomas More Hogeschool. Momenteel werkt ze als HR Consultant bij Ascento en vertelt je graag in dit videofragment wat deze functie juist inhoudt en hoe haar studies haar hierin helpen.
Added on 23/04/2020
Een client-centered spelcounselor begeleidt kinderen met uiteenlopende psychosociale problemen (rouw, angst, echtscheiding, hechting, pestproblematiek...). In het spel laat het kind zien waarmee het zich bezighoudt en welke problemen het ervaart. Acceptatie, echtheid en empathie zijn sleutelwoorden.
Added on 23/04/2020
De neuropsychologie bestudeert de werking van het brein en de relatie met gedrag. Dit postgraduaat wil de kloof tussen wetenschap en praktische toepassing overbruggen, zodat in de dagelijkse praktijk de meest recente evidence-based evoluties uit de neurowetenschappen ook kunnen worden gehanteerd.
Added on 23/04/2020
Dit postgraduaat leidt hulpverleners op in de systeemtherapie van individuen, koppels, gezinnen, families en groepen. De focus ligt op kwetsbare en risicogroepen. In dialoog met de cliënten kan de aandacht gaan naar zowel de onderlinge interacties als naar het samen creëren van hoopvolle en toekomst
Added on 23/04/2020
Dit postgraduaat werkt aan het versterken van de interculturele competentie van een hulpverlener. Vanuit cultuursensitief perspectief kunnen hulpvraag en zorgaanbod beter op elkaar afgestemd worden. Specifieke thema's en methodes van intercultureel bemiddelen, coachen en hulpverlenen komen aan bod.

Persberichten

Land Titel Beschrijving Link Taal

Whitepapers

Land Titel Beschrijving Link Taal

Awards

Jaar Land Titel Beschrijving Link Taal

The projects / references

Land Titel Beschrijving Link Taal

Participation to external events

Land Datum Logo Organisator Type evenement Naam Informatie Website
Algemeen contact
Toegepaste Psychologie | Antwerpen
Molenstraat 8
2018 Antwerpen
België

Website

+32 3 ​241 08 29

carine.opsteyn@thomasmore.be

Stuur een mail
Beschrijving

Dé Antwerpse opleiding Toegepaste Psychologie: met maar liefst 67 jaar ervaring is de kwaliteit verzekerd. Alles draait om het begeleiden en ondersteunen van mensen in hun dagelijkse levenMet keuze uit drie afstudeerrichtingen en een scala aan jobmogelijkheden is dit je ticket naar de toekomst.

 Walk-in sessies met docenten of studenten  |  2 september 

 Infosessies op een vast tijdstip  |  2 september 

 Bachelortrajecten webpagina's 

 Postgraduaten webpagina's 

 
Algemeen contact
Toegepaste Psychologie | Antwerpen
Molenstraat 8
2018 Antwerpen
België

Website

+32 3 ​241 08 29

carine.opsteyn@thomasmore.be

Stuur een mail
 
Contacten op de stand
StandContact
Ivo Bernaerts
beleidscoördinator Levenslang leren (Vorming) (beschikbaar van 11.00 tot 12.00)
ivo.bernaerts@thomasmore.be
NL
Toegepaste Psychologie | Antwerpen
https://www.thomasmore.be/opleidingen/professionele-bachelor/toegepaste-psychologie
Molenstraat 8
2018 Antwerpen België
StandAdmin
Carine Opsteyn
Opleidingsmanager.
carine.opsteyn@thomasmore.be
03/432 18 57
NL
Toegepaste Psychologie | Antwerpen
https://www.thomasmore.be/opleidingen/professionele-bachelor/toegepaste-psychologie
Molenstraat 8
2018 Antwerpen België
StandAdmin
Lies Van Oevelen
Studie- en studentenbegeleiding
ssb.tp@thomasmore.be
03/241 08 03
NL
Toegepaste Psychologie | Antwerpen
https://www.thomasmore.be/opleidingen/professionele-bachelor/toegepaste-psychologie
Molenstraat 8
2018 Antwerpen België

Producten

Mozaïek Lijst